(smal)FILM

Digitaliseren

Voordat het te laat is


Heb je nog dierbare herinneringen op een (smal)film staan dan wordt het tijd deze te digitaliseren. Filmbanden hebben een beperkte houdbaarheid, na verloop van tijd gaat de beeld informatie verloren.Super 8 mm


Er zijn meerdere soorten Smalfilm. Filmamateurs hebben veelal Super 8 mm films gemaakt. Deze kunnen tegen een geringe vergoeding worden gedigitaliseerd zodat ze voor de toekomst bewaard blijven.

Interesse of vragen?


Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak:Gebruikte apparatuur


In de video op de achtergrond zie je de gebruikte apparatuur: een aangepaste Bauer T 502 studio klasse projector met telecine lens en een full HD Video camera.
Voorbeelden van gedigitaliseerd super 8 mm filmmateriaal


Het gedigitaliseerde filmmateriaal wordt verbeterd: randen worden scherp gemaakt, kleurbalans wordt hersteld, kleurintensiteit wordt gecorrigeerd en de beelden worden iets scherper gemaakt:


gedigitaliseerd                                                 gedigitaliseerd en verbeterd


Reinigen van super 8 mm filmmateriaal


Af en toe komt het voor dat er veel aanslag op de film zit of dat deze zelfs door schimmel is aangetast. Optioneel kan ik het filmmateriaal voor u reinigen.

Hieronder ziet u links een foto van een film met “geringe” schimmel en rechts ziet u een (enigszins vertraagde) video, met het linkerdeel een ongereinigde film (met schimmel) en in het rechterdeel een gereinigde film.
film met schimmel en blauwe waas                        met schimmel     /        gereinigd