FCPX Handige tips

Harde schijf ruimte creëren:

Als je video’s bewerkt dan loopt je harde schijf snel vol. Een van de redenen kan zijn dat FCPX ongemerkt veel render bestanden heeft aangemaakt.

Deze worden in je “library” opgeslagen en kun je verwijderen door eerst de betreffende “library” in de browser te selecteren.


In het inspector window kun je dan zien hoe groot deze library is
Vervolgens selecteer je:

    File > Delete Generated Library Files

en krijg je het volgende te zien:


Dan selecteer je:

    Delete Render files > Unused Only

en druk je op OKDan even in de browser een ander item selecteren, dan weer dezelfde “library” selecteren en je ziet dat de deze “library” kleiner is geworden. De winst bij dit kleine project was “slechts” 600 MB, omdat er nog niet zoveel Render bestanden waren aangemaakt.


Projecten uitwisselen:

Het kan handig zijn wanneer je samen aan een project werkt of voor trainingsdoeleinden om een project uit te wisselen.

Dit kan met FCPX het beste door een complete (project) library (inclusief de gebruikte video en audio media) in te pakken.

Je zoekt de betreffende bibliotheek op en selecteert “compress”:Vervolgens wordt er een zip file aangemaakt die je bijvoorbeeld met wedtransfer.com kunt versturen.

Hans Meulenbroek

info@moevi.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen en gebruiken van statistische data. Als je deze website gebruikt, accepteer je de cookies. Zie de Privacybeleid pagina voor meer informatie.

Ik snap het