Projecten

met veel plezier

Back to the future of verder met het verleden?


In mijn jonge jaren heb ik me met veel plezier bezig gehouden met het bouwen van electronica projecten zoals ontvangers, zenders, stereo coders en computer interfaces voor het converteren van radio signalen.

Door toeval (nou ja..) ben ik onlangs geïnteresseerd geraakt in het digitaliseren van (smal) film.

Nadat ik een telecine opstelling werkend had gekregen met relatief goede resultaten ontstond het idee, nadat ik vele video’s over het bouwen van filmscanners op YouTube had bekeken, om een zelfbouw project te bouwen, namelijk de  T-scann8:
In het menu bovenaan in deze pagina kun je T-Scann 8 in het menu vinden en mijn belevenissen zien/volgen.


Ook had ik interesse om een Bauer T192 projector om te bouwen tot een filmscanner. Ter inspiratie had ik al vele YouTube video’s te bekeken, maar zag op tegen de mechanische werkzaamheden die er bij kwamen kijken. Toen ik onlangs lid werd van het forum Kinograph en daar de ombouw van Manuel zag https://forums.kinograph.cc/t/my-telecine-machine/2054 was ik bijzonder geïnteresseerd. Waarom? Wel in zijn ontwerp gebruikt hij ook de Raspberry HQ camera en heeft hiervoor zelf Python software ontwikkeld. In het menu bovenaan in deze pagina kun je T192 in het menu vinden en mijn belevenissen zien/volgen.